Dialog CyberSAFE 2017

KUALA LUMPUR, 20 Julai – Siber security program Dialog CyberSAFE 2017 bertujuan memupuk kesedaran dan pembudayaan keselamatan siber dengan membincangan isu-isu berkaitan ancaman, jenayah siber, penularan berita palsu dan pelbagai lagi.
Bertemakan Evolusi Media Digital Masa Kini: Cabaran serta Peranan Dalam Mengukuhkan Perpaduan Nasional, dialog itu adalah kesinambungan kempen myviralvow yang dilancarkan Februari lalu.
Oleh itu, Timbalan Menteri Sains, Teknologi dan Inovasi Datuk Wira Dr. Abu Bakar Mohamad Diah berkata cybersecurity malaysia akan terus menjalin kerjasama erat dengan pelbagai pihak dalam memupuk kesedaran berkaitan keselamatan siber.
Katanya pada majlis makan malam sempena dialog cybersafe2017 dan penghargaan 2016 di Hotel Marriot, Putrajaya
Majlis tersebut menyaksikan Pengarah Pusat Media IKIM Dr. Nik Roskiman Abdul Samad menerima piala penghargaan bagi kategori pengamal media supportive kerana membantu cybersecurity dalam menyampaikan maklumat kepada masyarakat berkaitan keselamatan siber.

124total visits,4visits today

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Kami sedang menjalankan kaji selidik tentang Lagu-lagu Pilihan Pendengar Radio IKIMfm. Kaji selidik ini bermula dari 3 April hingga 16 April 2017.

Sertai kaji selidik ini sekarang. Responden yang bertuah bakal menerima hadiah istimewa dari IKIMfm